top of page

Nieuws

Welkom op de nieuwsbrief van Nellinie Vilt & Ecoprint.

Vanuit mijn atelier aan de Badhuisweg 33 te Cadzand komt mijn creativiteit tot leven. Mijn voorkeur gaat uit naar duurzame producten, deze gaan lang mee en hierdoor moet je dus minder snel weer een nieuw product kopen. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk grondstoffen worden verbruikt. Het is mens vriendelijk gemaakt, dus kostenbesparend en van goede kwaliteit. Duurzaam is goed voor het milieu, planten, dieren en maatschappij, het voorkomt verspilling en vervuiling. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in het verwerken van bloemen en bladeren uit de natuur op allerlei verschillende soorten zijdes en natuurlijke wol, zoals merino- wol of alpacawol.

Voor vragen of interesse neem gerust contact op!

Fijne week gewenst.

11 & 12 november 2023

Nellinie neemt deel aan het Landelijk Atelierweekend

Van Groningen tot Maastricht, van Cadzand tot Enschede, overal in het land zetten kunstenaars hun atelierdeuren voor één weekend open tijdens het Landelijk Atelierweekend. Op 11 en 12 november is het zover.

Honderden kunstenaars geven u de kans om een kijkje te nemen in hun wereld en om zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. 

In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunt u als kunstliefhebber makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in uw eigen omgeving of juist in een andere provincie heel eenvoudig. U kunt zo zelf een leuke route uitstippelen om vervolgens met de fiets, auto of lopend deze te bezoeken. Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie samen met andere kunstenaars. Kijk voor inspirerende activiteiten en bijzondere locaties op de website. Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis!

image.png
1.png

27 januari 2023

Waardebonnen Nellinie

Hoera! Nu ook waardebonnen van Nellinie. Wil jij iemand verrassen met een waardebon om iets aan te schaffen of om cadeau te doen voor een workshop vilten of ecoprinten? 

Neem gerust contact met ons op!

23 en 24 april 2022

Kunstroute Graauw

Deze prachtige creatie's van Nellinie zijn te bewonderen tijdens de Kunstroute Graauw op 23 en 24 april aanstaande. Nellini's stand is Dorpstraat 24, Graauw. 

Iedereen is van harte uitgenodigd.

12 februari 2022

Schaapje, schaapje, geef me mooie wol

In de krant van zaterdag 5 februari 2022 stond een artikel over wol. Wol is meer dan alleen de vacht van een schaap; het is bacterie-weerend, vuilafstotend en zelfreinigend. De in het artikel beschreven merinowol komt van de merinoschapen, dit zijn échte wolschapen. Het is heel fijne wol, veel zachter dan de wol van een Texels schaap. Een merinoschaap levert zo'n 3,5 kilo wol per jaar, goed voor 3 tot 4 truien.

Nellinie werkt met deze wol, maar met wol kan je zoveel meer dan alleen truien breien. Vilt bijvoorbeeld de mooiste creaties of prachtigste accessoires.

Wol in de krant.jpg
.jpg

29 september 2021

Nellinie op televisie

Woensdag 29 september vanaf 18.00 uur is Nellinie elk uur te zien op RTV Scheldemond. 

Gemist? Klik hier om het terug te kijken.

27 september 2021

De nieuwe website is live!

Vandaag is de nieuwe website van Nellinie live gegaan.

Nellinie is heel blij met het resultaat.Neem eens kijkje in mijn portfolio of tussen de vele workshops die ik zal geven. Nog vragen? Neem gerust contact op.

eindwerk nelly  (74).jpg
bottom of page